Tarif

Salatalık Turşusu Tarifi

Ev yapımı turşu severler buraya! Lezzetli ve kolay salatalık turşusu nasıl yapılır merak ediyorsanız, tam yerindesiniz. “Salatalık turşusu için hangi malzemeler gerekir?”, “Kornişon turşusu nasıl hazırlanır?” ve “Kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte bulacaksınız. En pratik yöntemlerle, uzun süre dayanacak nefis bir salatalık turşusu hazırlamak için tüm detaylara göz atın!
20 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Pişirilmez
Salatalık Turşusu Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 44
  • Kaydet

Salatalık Turşusu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet kornişon salatalık
4-5 diş sarımsak
100 ml elma sirkesi
10 g toz şeker
10 g tuz
400-500 ml su

Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları güzelce yıkayın ve baş ile uç kısımlarını temizleyin. İstediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
  • Sarımsakları soyun ve dişleri bütün olarak bırakın.
  • Bir kapta elma sirkesi, su, toz şeker ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Orta boy cam kavanozun içerisine salatalıkları dik olacak şekilde yerleştirin. Ara kısımlarına sarımsak koyun.
  • Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
  • Turşu kavanozunu ters çevirin ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2 hafta boyunca dinlendirin. Bu süreçte turşularınız fermente olacak ve lezzet kazanacaktır.
  • Bu süre sonunda salatalık turşusunu kontrol edin, istediğiniz kıvama gelmiş ise tüketebilirsiniz. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Turşunun rengi önce bulanık olacak, sonra bulanıklık dibe çöküp, suyu berraklaşacaktır. Afiyet olsun!

Salatalık Turşusu Tarifi Püf Noktası

*Turşunun daha hızlı olgunlaşmasını isterseniz, kullandığınız suyun sıcaklığını artırabilirsiniz, ancak bu süreci dikkatlice yönetin ve turşularınızın kalitesini koruyun.
*Turşularınızı tüketmeden önce kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.5
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Tarhana Nasıl Yapılır?
120 Dakika
10-12 Kişilik
731B Görüntüleme
Meyveli Komposto Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Fasulye Turşusu Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
52B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.