Tarif

Sütkeri Tatlısı Tarifi

Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 42B
  • 98
  • Kaydet

Sütkeri Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
2 litre Pınar Latte Art Tam Yağlı Barista Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
160 g un
20 g nişasta

Sütkeri Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
  • Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
  • Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • 250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Efe Benşin
Efe Benşin
Flying Chef
Fındıklı Keşkül Tarifi
approved
30 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Frambuazlı Trileçe Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
· 20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor