Tarif

Sütlü Zerde Tarifi

Sütlü Zerde Tatlısı nasıl yapılır? Sütlü zerde tarifi ve püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 46B
  • 106
  • Kaydet

Sütlü Zerde Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
150 g toz şeker
3 g safran ya da zerdeçal
50 g pirinç
60 g mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
35 g un
15 g çam fıstığı
15 g kuş üzümü
10 g Pınar Tereyağı
Pınar

Sütlü Zerde Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü ateşe alıp şekerini ekleyin.
  • Safran ya da zerdeçalı yarım çay bardağı suda çözdürüp rengini suya vermesini sağlayın. Ardından süzdürerek tencereye ilave edin ve kısık ateşte sürekli karıştırın.
  • Bu esnada pirinçleri sıcak suda yarı haşlayıp tencereye alın.
  • Ayrı bir kapta mısır nişastası, yumurta sarısı ve unu az miktarda suyla çırparak açın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin.
  • Daha sonra çam fıstığı ve kuş üzümlerini ekleyin.
  • Bir iki taşım kaynayıp kıvam almadan hemen önce tereyağını ilave edip karıştırın. Sütlü zerde hazır.
  • Servis kaplarına porsiyonladıktan sonra üzerini çam fıstığı ve kuş üzümleriyle süsleyebilirsiniz.
  • Benim tabak tercihim; Kütahya Porselen Zeugma Serisi!

Sütlü Zerde Tarifi Püf Noktası

*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Tatlım için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/mitterteich-zeugma-24-parca-8769-desen-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Umm Ali Tatlısı Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
80B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
26B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
36B Görüntüleme

Yorumlar (5)

İnci Dinek
· 20.05.2020

Şefim bugun yaptim ben bu tarifi nerde yanlislik yaptim bilmiyorum sulu oldu elimde cam fistiğı yoktu .. sade yaptim iftardan sonra yedim tadi guzel olmus biraz daha sekerini azaltabilirrim 2 ci denememde 😊🤗

Melih Yıldırım
· 21.05.2020

Merhaba inci sanırım su ile yapman gereken yerlerde çok su kullandın. Sen su yerine 500 ml sütü aşmayacak şekilde yap bu sefer tam olur.

İnci Dinek
· 22.05.2020

Tesekkur ederim şef🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.05.2020

Bu arada şekerini kendi kanaatini kullanarak eksiltebilirsin.

İnci Dinek
· 24.05.2020

Tesekkur ederim sef 🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi