Tarif

Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi

Lokum kıvamında enfes tas kebabı tarifi nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla tas kebabı tarifi...
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
Paylaş
  • 160B
  • 300
  • Kaydet

Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kuşbaşı et
20 ml zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
3 adet patates
2 adet havuç
20 g domates salçası
600 ml su
tuz
karabiber

Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Arpacık soğan ve ince doğranmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Küp küp doğranmış orta boy patates ve havuçlar eklenir.
  • Ardından domates salçası ilave edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
  • Üzerine su ilave edildikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır.
  • Kısık ateşte yaklaşık 50-55 dk tencerenin ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
  • İster sade ister pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Osso Buco Tarifi
70 Dakika
2-4 Kişilik
1B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinli Kuzu Sarması Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Alperen Düzen
· 02.08.2020

Video olsa çok iyi olurdu

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi