Tarif

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsü muhallebisi nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Tavuk Göğsü Tarifi
Paylaş
  • 46B
  • 141
  • Kaydet

Tavuk Göğsü Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet tavuk göğsü
1 litre Pınar Süt
Pınar
25 g mısır nişastası
30 g pirinç unu
100 g toz şeker
2 g toz damla sakızı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü suda haşlayın ve haşlandıktan sonra tel tel tiftikleyin. Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
  • Tiftiklenmiş tavuk etlerini bir kaba alın, üstünü geçecek kadar su doldurun ve ağzını streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat beklettikten sonra bol suyla yıkayın, suyunu sıkın ve bir kenara alın.
  • Tereyağı hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli çırparak pişirin.
  • Kaynamaya başladığında tiftiklenmiş tavuk etlerini muhallebinin içine ekleyin. Tekrar kaynayana dek pişirmeye devam edin.
  • Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 5 dk. boyunca havalandırarak çırpmaya devam edin.
  • Hazır olan tavuk göğsü tatlısını ister kaselere porsiyonlayın, isterseniz de bir borcama dökün.
  • Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece beklettikten sonra toz tarçınla süsleyip servis edin.

Tavuk Göğsü Tarifi Püf Noktası

*Dibinin tutmaması için çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
*Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
*Arzuya göre tatlı karışımına vanilya ekleyebilirsiniz.
*Dilim olarak servis edebileceğiniz tatlıyı şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bademli Muhallebi Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Sütkeri Tatlısı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Fırın Sütlaç Tarifi
50B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda yapılacak! Teşekkürler tarif için

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Şimdiden ellerinize sağlık 👨‍🍳👍

İnci Dinek
· 18.05.2023

Şef denedim sulu oldu yoğunlaşmadı tarife uydum şimdi soğudu buzdolap kaldırcam neden sulu oldu anlamadım daha yapmam sanıırm