Tarif

Tiramisu Tarifi

İtalya'nın klasikleşmiş lezzeti, damaklarda iz bırakan bu tiramisu tarifi; ipeksi kreması, yoğun kahve aroması ve labne peynirinin eşsiz uyumuyla sizi adeta Roma sokaklarına götürecek. Her kaşıkta kadifemsi bir doku, dengeli bir tatlılık ve kahveyle harmanlanmış rafine bir lezzet saklı. Peki, Tiramisu tarifi nasıl yapılır? Tiramisu reçetesine sadık kalarak mükemmel kıvamı ve lezzeti yakalamanın incelikleri nelerdir? Hazırsanız, orijinal tiramisu tarifinin tüm detayları sizlerle… 🤎
75 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Paylaş
  • 1B
  • 5
  • Kaydet

Tiramisu Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kahve Şerbeti için:
375 ml su
15 g granül kahve
1 limon kabuğu rendesi
50 ml espresso kahve
300 g toz şeker
25 cl fermente badem suyu
Kreması için:
12 adet yumurta sarısı
300 g toz şeker
10 ml su
300 g Pınar Labne (suyu süzülmüş)
Pınar
17 g yaprak jelatin
450 ml Pınar Krema
Pınar
75 cl kahve likörü (fermente kahve)
Servisi için: kedidili bisküvisi, toz kakao, frenk üzümü, çikolata parçaları

Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahve şerbeti için, su, granül kahve, limon kabuğu rendesi, espresso ve toz şekeri küçük bir sos tenceresinde karıştırın ve bir taşım kaynatın. Ardından fermente badem suyunu ilave edin, karıştırın ve tamamen soğumaya bırakın.
  • Kreması için, yumurta sarılarını mikser kabında düşük devirde çırpmaya başlayın. (Fazla kabarmamasına dikkat edin.) Aynı anda küçük bir sos tenceresinde toz şekeri 10 ml su ile 115°C'ye ulaşana kadar kaynatın.
  • Şekerli karışım bu sıcaklığa geldiğinde, azar azar yumurta sarılarına ekleyerek mikseri yüksek hıza alın ve karışım kabarana kadar çırpın. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
  • Karıştırma kabına labneyi ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve onu da bir kaba alın.
  • Jelatin yapraklarını soğuk suda 2-3 dakika bekletin. Ardından suyunu sıkarak küçük bir tencerede kısık ateşte eritin. Eriyen jelatini yumurtalı karışıma ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Karıştırma kabına kremayı ekleyin ve çırpın. Az önce hazırlamış olduğunuz jelantinli yumurtalı karışımı, çırpılmış labneyi ve 75 cl kahve likörünü ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız krema karışımını büyük bir sıkma torbasına alın.
  • Servis tabağının tabanına hazırladığınız kremadan bir kat sıkın. Kedidili bisküvilerini kahve şerbetine 1-2 saniye batırıp çıkartın. Bisküvileri kremanın üzerine dizin ve tekrar az miktarda kahve şerbeti gezdirin. Üzerine tekrar krema sıkın ve düzgünce yayın.
  • Servisten hemen önce ince bir tabaka halinde kakao serpin. Dilerseniz frenk üzümüyle, çikolata parçalarıyla süsleyerek şık bir sunum elde edin. Afiyet olsun.

Tiramisu Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Tiramisu Yapmanın Püf Noktaları

  1. Taze ve kaliteli malzeme kullanın: Orijinal tiramisu tarifinde mascarpone peyniri kullanılır. Eğer mascarpone yerine labne tercih edilecekse, mutlaka suyunun süzülmüş olması gerekir. Peynir ne kadar kaliteli ve taze olursa, krema da o kadar pürüzsüz olur.
  2. Krema katılaşana kadar çırpılmalı: Çırpma işlemi yetersiz olursa krema akışkan kalır; fazla çırpılırsa kesilebilir. Kıvamlı ama akışkan olmayan, kadifemsi bir krema idealdir.
  3. Kahve şerbeti doğru hazırlanmalı: Espresso gibi sert kahveler tercih edilmelidir. Şeker oranı fazla olmamalı, kahvenin aroması baskın kalmalıdır.
  4. Kedidilleri fazla bekletilmemeli: Kedidilleri kahveye batırılırken sadece 1-2 saniye yeterlidir. Fazla bekletirseniz fazla sıvı çeker ve dağılır, bu da tiramisunun formunu bozar.
  5. Katlar dikkatli oluşturulmalı: Krema ve kedidili katmanları eşit kalınlıkta olmalı. Sunumda dağılmaması için çemberle veya dikdörtgen bir kalıpla şekillendirme yapılabilir.
  6. Kakaoyu en son ve ince bir tabaka halinde serpin: Kakao nemli kremanın üzerinde bekledikçe kararabilir. Servisten hemen önce elekle ince bir tabaka halinde serpmek en iyisidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Elmalı Strudel Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
38B Görüntüleme
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
74B Görüntüleme
Bisküvili Helva Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.