Tarif

Toyga Çorbası Tarifi

Anadolu mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi... Terbiyeli toyga çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Toyga Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 89B
  • 25
  • Kaydet

Toyga Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
300 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 g un
200 ml et suyu
yeteri kadar tuz
Üzeri için: tereyağı, nane, pul biber

Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 litre suda önceden ıslatılmış nohut ve buğdayı haşlayın.
  • Terbiyesi için: süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
  • Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
  • Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
  • Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).

Toyga Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

NumanCoşkun
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Fırınlanmış Domates Çorbası Tarifi
41B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
145B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.