Tarif

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi

Terbiyeli yayla çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olup, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak nefis bir seçenektir. Yoğurt, pirinç ve nane ile yapılan bu çorba, hem besleyici hem de ferahlatıcı bir lezzet sunar. Yumuşacık dokusu ve zengin aromasıyla, yayla çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 172B
  • 296
  • Kaydet

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g pirinç
1200 ml su
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
10-15 g un
tuz
akbiber
Sosu için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 g toz nane

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci güzelce süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde ortalama 5 bardak su ile haşlayın.
  • Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayın. Bir kase süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 1 tepeleme kaşık unu güzelce çırpın.
  • Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve iyice çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça ve karıştırarak çorba tenceresine geri dökün.
  • En son tuz ve akbiber ile lezzetlendirin. (damak zevkinize göre ayarlamak için mutlaka tadın)
  • Orta ateşte çorbayı karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Sosu için; bir tavada tereyağını kızdırın, üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
  • Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu döküp sıcak olarak servis edin.

Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi Püf Noktası

*Tuzu ilk başta eklemek çorbanın kesilmesine sebep olacaktır. O yüzden çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu eklemeye özen gösterin.
*Dilerseniz üzerine kırmızı toz biber serperek servis edebilirsiniz.
*Akbiber yerine karabiber kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.9
10 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Karamelize Soğan Çorbası Tarifi
36B Görüntüleme
Havuç Çorbası Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
134B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Neslihan İleri
· 13.12.2020

Tariflerin malzemeler kısmında gramaj belirtilmesi hoş ama ölçmek de zorlanıyorum. Bardak veya kaşık cinsinden de belirtilirse çok çok iyi olur 👍🏻

Salime Kaya
· 13.12.2020

Piratik olmak icin keşke kaşık ölçü yazabilseniz