Tarif

Yufka Ekmekli Tirit Tarifi

Tirit; ekmek, pide veya yufkaların et suyuna batırılarak yapılan yemeğin adıdır. Her yörenin kendine özgü bir tirit yemeği olsa da hepsinin ortak yönü et suyuyla ıslatılmış pide/bayat ekmek/yufka içermesidir ve oldukça sağlıklıdır. Yufka ekmekli tirit yemeği nasıl yapılır?
130 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Yufka Ekmekli Tirit Tarifi
Paylaş
  • 53B
  • 95
  • Kaydet

Yufka Ekmekli Tirit Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1.5-2 litre su
500 g kemikli kuzu eti
8 g kaya tuzu
5 g öğütülmüş karabiber
4 adet yufka ekmeği
4 diş sarımsak
500 g süzme yoğurt
15 adet taze nane yaprağı
Sosu için:
50 ml zeytinyağı
10-15 g pul biber

Yufka Ekmekli Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Suyu, kemikli kuzu etini, tuzu ve karabiberi tencereye koyun.
  • Ateşin altını orta hararete getirin ve yaklaşık 2 saat kaynatın.
  • 2 saat sonra eti suyundan çıkarıp kemiklerinden ayırın.
  • Etleri tekrar yemeğin suyunun içine didikleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Bu esnada yufka ekmeklerini servis tabağına elinizle parçalayarak yerleştirin.
  • Sarımsağı ezip süzme yoğurtla karıştırın.
  • Kaynayan et ve suyundan ekmeklerin üzerine dökün.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edip nane yapraklarını ekleyin.
  • Sosu için: Zeytinyağını bir tavada yakıp ocaktan alın ve pul biber ekleyin.
  • Pul biberi yakmadan hemen yemeğin üzerinde gezdirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
18B Görüntüleme
Café De Paris Soslu Bonfile Tarifi
203B Görüntüleme
Fırında Köfte Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
145B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Derya Torunoğlu
· 26.02.2022

Elinize sağlık..Şefim Samsun Havza yöresine ait kaz tiridi bilirmisiniz

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 26.02.2022

Evet biliyorum. Çok güzeldir. Teşekkürler 👍😊✌️

Gökhan Mandal
· 02.01.2025

Kötü