- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Tarif
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Mezgit balığının en farklı hali. Güveçte Parmesanlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 181
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
100 g toz parmesan peyniri
kuru kekik
5kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
- 2Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
- 3Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
- 4Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- 5Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
- 6İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
- 7Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?