Tarif

Arpa Şehriyeli İncik Tarifi

Şehriye pilavı eşliğinde kuzu incik tarifi nasıl yapılır?
150 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 52
  • Kaydet

Arpa Şehriyeli İncik Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuzu incik
150 g zeytinyağı
500 g arpa şehriye
2 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış taze soğan
yeteri kadarkarabiber
yeteri kadarkaya tuzu

Arpa Şehriyeli İncik Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri kaya tuzu, karabiber, sarımsak, kereviz sapı ve taze kekik ile üzerine su ilave ederek 2 saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 2 saat sonra incikleri tencereden çıkarıp süzülmesi için kenara alın.
  • Bir tencerede şehriyeleri zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
  • Şehriyeler karamel rengini alınca, kepçe ile haşlanmış et suyundan ilave edin. (Suyu her çektiğinde şehriyeye kepçe ile su ilave edin).
  • Son kepçeyi koyduğunuzda altını kapatıp dinlenmeye alın.
  • Bu esnada haşlanmış kuzu incikleri bir tavada zeytinyağında güzelce kızartın.
  • Etler kızarınca şehriyelerin içine kıyılmış yeşillikleri ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Servis tabağının altına hazırladığınız şehriyeli pilavı koyup üzerine de incikleri yerleştirerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Narlı Bonfile Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.