Tarif

Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi

Klasik kuru meyve hoşaflarına modern ve lezzetli bir dokunuş: Turna yemişi (cranberry) hoşafı! Hafif ekşi ve aromatik tadıyla et yemeklerinin yanında ferahlatıcı bir tamamlayıcı olan bu hoşaf, özellikle farklı tatlar denemek isteyenler için harika bir alternatif. İşte tüm detaylarıyla kuru meyveli hoşaf tarifi!
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tencere
Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi
Paylaş
  • 1B
  • 5
  • Kaydet

Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre içme suyu
70 g toz şeker
100 g kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1-2 adet karanfil (isteğe bağlı)

Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kurutulmuş cranberry'leri bol suyla yıkayıp süzün.
  • Derin bir tencerede içme suyu ve toz şekeri karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Su kaynadığında turna yemişlerini tencereye ilave edin.
  • 12-15 dakika boyunca, kısık ateşte hoşaf kıvamını alana kadar pişirin.
  • Hoşafa derinlik katmak isterseniz 1-2 adet karanfili ekleyin. 3-4 dakika sonra çıkarabilirsiniz.
  • Hoşafı oda sıcaklığına getirin ve ardından buzdolabına alarak birkaç saat dinlendirin.
  • Soğuk olarak servis edin. Et yemekleri veya pilavla birlikte harika bir uyum yakalayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuru Cranberry (Turna Yemişi) Hoşafı Tarifi Püf Noktası

  • Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Turna yemişi hafif buruk tadıyla özellikle kırmızı et yemeklerinin yanında mükemmel bir denge oluşturur. Karanfil ise hoşafınıza nostaljik bir aroma katar, ama fazla bekletmemeye dikkat edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler

Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağı Tarifi
34B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ekmek Kruton Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
144B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şalgam Kvass Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.