Tarif

Supangle Tarifi

Orijinal lezzet: Supangle tarifi nasıl yapılır? Evde kolay Supangle tarifi, tam kıvamında Supangle yapımı ve püf noktaları…
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Supangle Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 121
  • Kaydet

Supangle Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 ml Pınar Süt
Pınar
75 g toz şeker
45 g un
25 g kakao
1 adet küçük boy yumurta sarısı
40 g bitter çikolata, kıyılmış
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml buz gibi soğuk su
kaselerin tabanına koymak için limonlu kek, kakaolu kek vs.

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sunum yapacağınız kaselerin tabanına kekleri paylaştırın. Açıkçası ben burada limonlu kek kullanmanızı şiddetle öneririm, çok yakışıyor 😊
  • Süt, toz şeker, elenmiş un, elenmiş kakao ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıcı ile karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp, ocaktan alın.
  • Kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Soğuk suyu ekleyerek çırpıcı ile karıştırın. Tamamen karışsın.
  • Supangleyi başka bir karıştırma kabına alın ve mikser ile tamamen soğuyana kadar çırpın, artık duman çıkmıyorsa tamamdır. (Üstünde kabuk oluşmaması için bu kısım önemli.)
  • Keklerin üzerine hazır olan muhallebiyi bölüştürüp, buzdolabında en az 2 saat soğuyana kadar bekletin.
  • Servis etmeden önce üzerine çırpılmış krema ekleyip, fıstık veya çikolata rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Supangle Tarifi Püf Noktası

*Bu tarif 4 kişiliktir.
*Servis kaselerinin tabanına koymak için: limonlu kek, kakaolu kek veya brownie kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstığı Ezmeli Güllaç Tarifi
11B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi
96B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Aslı Kartal
· 21.06.2022

Ooooo leziz olmuş harika

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi