Kısık Ateş
Tarif

Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi

Kuzu Külbastı, Türk mutfağının lezzetli ve popüler et yemeklerinden biridir. Külbastı, kuzunun arka but kısmı kemiğinden ayrıldıktan sonra ince dilimler halinde doğranır ve isteğe bağlı dövülerek hazırlanır. Hazırsanız sahanda kuzu külbastı tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
30 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu külbastı
1/2 adet rendelenmiş soğan ve suyu
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml et suyu
10 g kuru kekik
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu külbastıları bir kapta rendelenmiş soğan ve suyu ile biraz tuz ilave ederek 1 saat marine edin.
  • Daha sonra marineden çıkartın, üzerinde soğan parçaları kalmamasına dikkat edin.
  • Tereyağını tavada eritip külbastıların üzerine kekik serpip her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
  • Pişen etleri bir sahana veya sığ bir tencereye alın, et suyunu üzerine dökün bir tutam tuz serpin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arpa Şehriyeli İncik Tarifi
150 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
35B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Adıyaman Köfte Tarifi
115 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

sudem erdoğan
· 22.01.2021

ellerinize sağlık şefim muhteşem gözüküyor

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 22.01.2021

Teşekkürler 👍😅

Evren Şener
· 30.01.2021

Ellerinize sağlık şefim çok güzel görünüyor 😊

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 30.01.2021

Teşekkürler 😊😊

Sema Narçın
· 28.03.2021

Şefim merhaba, elimde hiç et suyu yok ;( normal su ile kullanabilir miyim 😣😔

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 02.04.2021

Merhaba, aynı lezzeti yakalayamazsınız. Dilerseniz hazır et suyu veya bulyon kullanabilirsiniz.